Välkommen till Liselottes hemsida

Välkommen Övrigt Hästar Upplevelser Länkar Dagbok Bildgalleriet Greta
Russhistoria Hästarnas namn Mina hästar Hästar jag haft Hingstar Jompans ungar Favoriter Till salu
Gästbok


Diana II RC 1111


Född 1983 hos Eva Nerlund, Lärbro
Gulbrunskimmel, bläs, vit kota höger fram, 147 cm
Premierad G 2002

e Golden Rover RC 18 u Silver Glen RC 247
 

diana

 

När jag var hos min själsfrände Pernilla Hägg-Eriksson på Gotland i december 1999, hittade hon en annons om ett connemarasto som var till salu för en billig peng. Jag ringde ägaren och bestämde med henne att vi skulle komma förbi för att titta på vägen till Visby flygplats före hemresan. Den luttrade sambon var inte särskilt glad över idén, men har lärt sig genom åren att det inte är stor idé att bry sig.
Jag fastnade direkt för Diana, mycket pga hennes varma blick och hennes härliga typ. Den typ av connemara som jag gillar bäst. Hon kom hit i början av 2000, och föll väl in i min russflock. De pratade nog samma språk, gotländska som hon är. Hon var mycket väl hanterad och bussig i det mesta. Tyvärr insåg hon snart att man kunde busa med sin nya matte när det var dags att prova på ridkonsten . Det blev en det skolor ovan mark, bakutsparkar och annat som gjorde att jag inte vågade rida ut själv. Red vi flera samtidigt var det aldrig några problem.

Med tanke på att jag jobbar ensam i stallet, vågade jag inte riskera att falla av, med allt vad som då kunde hända, utan det blev min gamla granne som skötte motionerandet av Diana.
Våren 2000 for vi iväg till Janus RC 71 på betäckning, och efter sju sorger och åtta bedrövelser blev hon både betäckt och även dräktig. Jag vet inte vem som var gladast, Janus matte Lotta som lagt ner hela sin tid, och en massa engagemang, eller jag. Säg den lycka som består. I september märkte jag att hon hade flytningar, och vid veterinärundersökning visade det sig att hon resorberat fostret. Trist!
Jag hade stallet fullt med russ, och erbjöd min kompis Lena Nilsson i Ösmo att låna Diana, för att betäcka med sin hingst Kewin. Sagt och gjort. Diana kom dit en tidig morgon i juni, blev betäckt och dräktig i snar följd, och fölade i juni 2002, ett litet men fint stoföl. Hon stambokfördes även i augusti, och tilldelades 41 poäng, inte illa för ett 19 år gammalt sto!
Pga olika orsaker kom Lena och jag överens om att Diana skulle stanna hos henne, och jag fick istället hit hennes ettåriga russto Jazmina. Helt klart en bättre lösning för både Diana och mig. Det skall bli intressant att följa hennes dotter och eventuella andra avkommor framöver. De är i alla fall i bästa händer.

Diana såldes senare tillbaka till Gotland, men är numera död.

 

 

© Liselotte Erixon